O nama

Wiga Project Group je privatno preduzeće, koje se bavi projektovanjem, inženjeringom i konsaltingom investicionih objekata u oblasti komunalne infrastrukture.

Dominantna oblast rada su problemi vezani za rešavanje vodosnabdevanja i sakupljanje i evakuacija komunalnih otpadnih voda. Posebna oblast kojom se bavi preduzeće vezana je za postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i postrojenja za pripremu voda za piće, kao i zaštitom životne sredine.

Preduzeće je osnovano 2006. godine a osnivač i vlasnik je Miroljub Gaon, dipl.građ.inž. hidrotehničkog smera. U svojoj, preko 30 godina dugoj praksi, projektovao je i izveo veliki broj sistema iz oblasti vodosnabdevanja, kanalizacije, zaštite voda i objekata za prečišćavanje otpadne komunalne i industrijske vode i postrojenja za pripremu pitke vode. Dugogodišnji je nosilac aktivnosti vezanih za navedene probleme komunalne infrastrukture. U svom dosadašnjem radu, u funkciji odgovornog projektanta, uradio više desetina projekata vezanih za ovu problematiku. To je doprinelo dobijanje stručnih priznanja, učešću u značajnim projektima, angažovanju u Inženjerskoj komori Srbije gde je kroz dva mandata bio predsednik Suda časti.

Svoje bogato iskustvo i znanje kroz porodično preduzeće Wiga Project Group , danas prenosi mlađim inženjerima.

Projektovanje

Prevashodna delatnost preduzeća je projektovanje. Pored izrade tehničke dokumentacije od nivoa Generalnih projekata pa do Idejnih, Glavnih i Izvođačkih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture, izrađuje tendere (za potrebe procena investicionih vrednosti kao i za potrebe izvođenja radova) i vrši tehničku kontrolu projektne dokumentacije. Wiga Project Group u potpunosti pruža usluge projektovanja, kako spoljne infrastrukture, tako i unutrašnjih instalacija vodovoda, kanalizacije i protivpožarne zaštite ( hidrantska mreža i sprinkler mreža).

Inženjering

Značajno je da je u ovom periodu uspešno realizovan i proces inženjeringa; izveden je magistralni cevovod u dužini od 3,0 km za vodosnabdevanje Ljiga, bunar sa rezervoarom u Batuši, rezervoar sa razvodnom mrežom u Žitorađi, spoljnu hidrantsku mrežu u TE Morava, kanalizacionu mrežu u Žabarima…

Konsalting

Uporedo sa projektnim aktivnostima, zahvaljujući poznavanju procedura za obezbeđivanje neophodnih saglasnosti, a pre svega vodoprivredne i sanitarne, kao i procesom konkurisanja za obezbeđenje finansijskih sredstava, Wiga Project Group vrlo uspešno za potrebe Investitora, uglavnom opštine i javna preduzeća, sprovodi konsalting aktivnosti. To je omogućilo da su skoro svi projekti, kojima naši Investitori konkurišu, budu odobreni od strane resornih republičkih ministarstava.

Tim

Preduzeće sa svojim zaposlenima uspeva da na pravi način iskustvo poveže sa mladalačkim entuzijazmom što je doprinelo da se u svim poljima svoje delatnosti uspešno nose sa konkurencijom.

WIGA Grupacija

Wiga Project Group u okviru svoje grupacije nastupa sa partnerima sa kojima ima uspešne poslovne veze iz oblasti projektovanja i izvođenja radova. Zajedničkim nastupom postiže se obezbeđenje svih potrebnih struka za realizaciju odgovarajućeg posla od arhitekture, hidrogeologije i geologije, saobraćaja, elektro, mašinske, geodetske struke do izvođenja građevinski i montažnih radova.

Članstva i licence

Wiga Project Group poseduje licencu Republike Srbije i Republike Crne Gore koja omogućuje projektovanje i izvođenje radova iz oblasti komunalne infrastrukture i objekata za naselja i oblasti od posebnog značaja za Republiku i za gradove preko 100.000 stanovnika, a odgovorni projektanti pored licenci Inženjerske komore Srbije poseduju i licencu Inžinjerske komore Crne Gore.

Wiga Project Group je redovni član  Udruženja inžinjera konslutanata Srbije (ACES), nacionalni član FIDIC i EFCA  udruženja.  

Osnovni moto Wiga Project Group: "Sa nama od ideje do realizacije".
Otvoreni smo za sve vidove saradnje i uvek smo spremni da na najbolji način uz potpunu odgovornost i garanciju kvaliteta sprovedemo Vašu ideju do realizacije.

S' poštovanjem,

Wiga Project Group
Vlasnik

Miroljub Gaon

Miroljub Gaon, dipl.građ.inž.

 

vrh

 

 

 

Reference
Galerija
Kontakt